Dimplex predstavlja najcenejšo in najenostavnejšo rešitev ogrevanja (pa tudi hlajenja) objektov in priprave sanitarne vode. Ustrezna moč in izvedba toplotne črpalke zrak voda se izbere glede na izgube objekta in vrsto ogrevalnega sistema.

Dimplex toplotna črpalka se z elementi ogrevanja v kotlovnici poveže z vodno ali plinsko povezavo, namesti pa se poleg objekta. Zunanje enote naj bodo nameščene na mestu, kjer so najmanj moteče, po možnosti pa naj bodo čim bližje kotlovnici, da se s tem zmanjšajo izgube v ceveh hkrati pa je strošek montaže nižji. Toplotna črpalka je lahko postavljena na sončnem ali senčnem mestu saj le to nima pomembnega vpliva na učinkovitost, saj na učinkovitost toplotne črpalke vpliva predvsem temperatura (pa tudi vlaga) zunanjega zraka.

Dimplex ponuja različne toplotne črpalke namenjene za hiše ali večje objekte do 500 m2 ogrevalne površine. Tovrstne toplotne črpalke se lahko uporabi pri sistemih s talnim ogrevanjem, kot tudi pri radiatorskih sistemih. Max. ogrevalna moč (pri A7/W35) pa je 17,6 in 25,1 kW (odvisno od modela).

Enostavno – preprosto tiho!

Imate vprašanje? Pišite nam

Pišite nam na info@elektro-jecelj.si ali nas pokličite na 041434499.