Pravilna temperatura kleti je za vino zelo pomembna

Hladni prostori in tekočine so poglavje zase v pomembnosti marsikaterega uporabnika. Le hladno vino lahko ohrani potrebno kakovost in hladna klet ozimnico. Prav tako pa je čist in svež zrak v bivalnem okolju temeljna predpostavka zdravega življenja, zato moramo umazan zrak iz prostorov neprestano odvajati (poln prašnih delcev, vlage, neprijetnih vonjav, pršic in pa CO2 iz izdihanega zraka).

Tovrstne kletne hladilne naprave so posebej razvite (prilagojene) in serijsko izdelane za direktno hlajenje kletnih prostorov. Pri normalnih pogojih omogočajo znižanje temperature za okoli 10°C (iz npr. 22°C na 12°C). Osnovna naloga kletne hladilne naprave je torej hlajenje pri čemer se odvečna toplota odvaja v okolico preko zunanje enote – kondenzatorja. Z dodatnim plinskim izmenjevalnikom vgrajenim v bojlerju pa lahko ogrevamo tudi sanitarno vodo.

  • Notranja enota (uparjalnik) je nameščena na stropu kletnega prostora, ki ga ohlaja.
  • Regulacijska enota se namesti na vidno mesto pri vhodu v klet.
  • Zunanja kondenzacijska enota se namesti na zunanjo steno objekta, da lahko oddaja toploto v okolico. Montirana naj bo po možnosti čim bližje notranji enoti.

Imate vprašanje? Pišite nam

Pišite nam na info@elektro-jecelj.si ali nas pokličite na 041434499.